miércoles, 16 de mayo de 2012

Donuts casolans




Aquesta recepta l'he tret del blog de guisarte (http://guisarte.blogspot.com), tot i que és la del llibre "Repostería y pastelería Thermomix".

Per internet he trobat infinitat de receptes de Donuts, però les he trobat molt complicades. Aquesta semblava senzilla, amb ingredients fàcils de trobar.


Es triga unes tres hores en poder fer la primera caixalada. Però val la pena!

Amb aquestes proporcions m'han sortit uns 14 Donuts bastant grossos... algú vol venir a esmorzar demà?


Ingredients:

- 250g de llet sencera
- 30g de llevat fresc
- 75g de sucre
- 75g de mantega
- 2 ous
- 500g de farina de força
- una miqueta de sal


Preparació:

Tirem la llet al vas i ho programem 2 minuts, a temperatura 37º i velocitat 1.
Hi afegim el llevat i ho barregem 20 segons a velocitat 2.
Hi posem la mantega, el sucre i els ous, 30 segons a velocitat 2.
Hi afegim la farina i la sal i ho amassem 2 minuts a velocitat espiga (amb el vas tancat).

Si la massa no queda una mica presa, seguim amassant (ara a velocitat 6) afegint-hi farina (cullerada a cullerada, esperant que es barregi bé abans d'afegir-hi la següent).

Ens untem les mans amb farina i treiem la massa del vas i ho amassem tot fent una bola. Ho posem dins d'una bossa de plàstic i ho deixem reposar fins que dobli el seu volum.





Enfarinem el marbre de la cuina i amassem la massa amb les mans perquè es petin les bombolles d'aire que s'hi han fet a dins. Després estenem la massa amb el corró fins que quedi un gruix d'uns 2 cm.

Tallem la massa amb cercles. Jo he agafat un vol per fer el cercle gran, i una copa de cava per fer el cercle de dins.



Posem els Donuts sobre el marbre i els cobrim amb un drap fins que tornin a doblar el volum. A mi m'ha trigat bastanta estona (uns tres quarts d'hora), i no s'havia doblat del tot el volum. Però m'ha semblat que ja no pujaven més. La recepta original diu que si ho deixes dins del forn (apagat) triga menys. El pròxim cop ho provaré.

Fregim els Donuts en oli de girasol no gaire calent. Ho deixem escórrer en un plat amb paper de cuina i hi afegim sucre per sobre (amb sucre glas mola mes), o amb xocolata fosa.


Bon profit a tots!!!!


2 comentarios:

  1. Mmmmm!!!! Benvinguda al món gastroblogaire! Mariona, per què no participes a l'Enfogona't d'aquest mes i així et coneixen altres blogs? Va sobre els còmics i dibuixos animats. Aquests dònuts m'inspiren Simpson, no? :p
    http://programaquinsfogons.wordpress.com/2012/05/01/resum-enfogonat-1-i-proposta-enfogonat-2/

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Clara!

      doncs m'agrada! sisi! però com que tinc fins el dia 27, ja pensaré alguna cosa més original. Si finalment no se'm acudeix res borraré aquest comentari i t'endinyaré els Donuts! jajajajaj!!

      Eliminar